What happened to the Messenger Plus! forums on msghelp.net?
Shoutbox » MsgHelp Archive » Skype & Technology » Tech Talk » Just when I thought I could do something right.

Pages: (2): « First [ 1 ] 2 » Last »
Just when I thought I could do something right.
Author: Message:
Hybrid
Full Member
***

Avatar
Borderline Insane

Posts: 137
35 / Male / Flag
Joined: Sep 2004
O.P. Just when I thought I could do something right.
My PC busted down on me, and of course it probably has something to do with the fact that I upgraded the motherboard/ram/and CPU. I don't know what the problem is though. In the middle of playing World of Warcraft my PC suddenly flashes me to a white screen, the audio freaks out, and I have to force shut down my PC. After that I tried to turn it back on but the fans just run and nothing happens, the PC will no longer be forced shutdown at this point. I don't know what to do...

Also, the hardware wasn't even warm.
[Image: SIGNATURE.jpg]
Let's roll kids, we're gonna party like the amish.
03-14-2010 10:08 AM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
djdannyp
Elite Member
*****

Avatar
Danny <3 Sarah

Posts: 3546
Reputation: 31
37 / Male / Flag
Joined: Mar 2006
RE: Just when I thought I could do something right.
Is everything seated properly inside the computer?  I once received a new computer where the processor had been pulled slightly loose due to a heatsink that was too big....and all that happened when I pressed the power button was that the fans whirred, NOTHING came on the screen.

So if you don't even get the usual white text on black background of the system checks and stuff, then it's worth checking that everything is still plugged in properly
[Image: 1ftt0hpk-signature.png]
AutoStatus Script || Facebook Status Script
5155 days, 22 hours, 52 minutes, 14 seconds ago
03-14-2010 11:06 AM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
Hybrid
Full Member
***

Avatar
Borderline Insane

Posts: 137
35 / Male / Flag
Joined: Sep 2004
O.P. RE: Just when I thought I could do something right.
Well, I went back into my PC and refastened the heatsink and other cables. I even reseated the graphics card. Same issue everytime.

I worry that maybe I broke it by negligence. Even though I updated all the BIOS and drivers on the motherboard I was still having some issues where music and audio in general would begin to sputter often. Occasional pauses were a problem too.

I'm going to keep playing with it, anymore advice would be greatly appreciated.

Note:

I did install these new components about a week or two ago, so it's weird the problem is arising now. The CPU's temp only went as high as 30 degrees fahrenheit.

This post was edited on 03-14-2010 at 11:30 AM by Hybrid.
[Image: SIGNATURE.jpg]
Let's roll kids, we're gonna party like the amish.
03-14-2010 11:29 AM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
Menthix
forum admin
*******

Avatar

Posts: 5537
Reputation: 102
39 / Male / Flag
Joined: Mar 2002
RE: Just when I thought I could do something right.
Run a Memtest and see if it is successful. If not, it may either be bad RAM, incorrect BIOS settings (voltage/timings/etc.), or incompatible RAM.

Also, did you do a clean installation of your OS after doing the hardware upgrade? New motherboard while still using all your old drivers may very well cause trouble too.

This post was edited on 03-14-2010 at 04:33 PM by Menthix.
Finish the problem
Menthix.net | Contact Me
03-14-2010 04:32 PM
Profile E-Mail PM Web Find Quote Report
Hybrid
Full Member
***

Avatar
Borderline Insane

Posts: 137
35 / Male / Flag
Joined: Sep 2004
O.P. RE: Just when I thought I could do something right.
I wish I could, but the PC won't even show me anything on the monitor.

Edit:

I went back in and replaced my GeForce 9800 with my older GeForce 8800, no progress.

All the fans are turning and force shut downs (holding the power button) has begun to work again.

This post was edited on 03-15-2010 at 01:07 AM by Hybrid.
[Image: SIGNATURE.jpg]
Let's roll kids, we're gonna party like the amish.
03-15-2010 12:53 AM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
Hybrid
Full Member
***

Avatar
Borderline Insane

Posts: 137
35 / Male / Flag
Joined: Sep 2004
O.P. RE: RE: Just when I thought I could do something right.
I'm going to fill out an RMA form with Newegg since I've tried to troubleshoot this thing and had absolutely no progress in doing so. Does anyone think it could be a problem besides the motherboard? I'd hate to send back a perfectly good piece of hardware if there was another problem, or a solution.
[Image: SIGNATURE.jpg]
Let's roll kids, we're gonna party like the amish.
03-15-2010 06:55 AM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
user27089
Disabled Account


Posts: 6321
Joined: Nov 2003
Status: Away
RE: Just when I thought I could do something right.
This is something that happened to me back in 2006 when I built my own computer. Overclockers kept returning the faulty item by mistake (annoying).

Turns out that the problem was with a small capacitor on the motherboard - one of the legs had snapped unfortunately.

Really hope the problem gets resolved!
03-15-2010 06:59 PM
Profile PM Find Quote Report
Hybrid
Full Member
***

Avatar
Borderline Insane

Posts: 137
35 / Male / Flag
Joined: Sep 2004
O.P. RE: Just when I thought I could do something right.
Thanks for the support guys, really appreciated. :)
[Image: SIGNATURE.jpg]
Let's roll kids, we're gonna party like the amish.
03-16-2010 03:28 AM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
Hybrid
Full Member
***

Avatar
Borderline Insane

Posts: 137
35 / Male / Flag
Joined: Sep 2004
O.P. RE: RE: Just when I thought I could do something right.
Me again,

The problem was fixed when I got a new motherboard. I don't know what was wrong with the old one, but everything is peachy now.

HOWEVER,

If you guys can help me solve an odd issue:

My old hard drives were the primary(C drive) (with OS), Backup(D drive), and a 1tb storage drive(F drive). Just turned my PC on today to see that everything got jumbled because now my Primary is F and my Storage is C. It's weird because the OS is on the primary, which is now F. Is there a way I can switch these back around without deleting anything?
[Image: SIGNATURE.jpg]
Let's roll kids, we're gonna party like the amish.
03-30-2010 02:35 AM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
Chrissy
Senior Member
****

Avatar

Posts: 850
Reputation: 5
29 / Male / Flag
Joined: Nov 2009
RE: Just when I thought I could do something right.
Start > 'Disk Management' (Create and format hard disk partitions).

Change the letters there.
03-30-2010 02:45 AM
Profile E-Mail PM Web Find Quote Report
Pages: (2): « First [ 1 ] 2 » Last »
« Next Oldest Return to Top Next Newest »


Threaded Mode | Linear Mode
View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe | Add to Favorites
Rate This Thread:

Forum Jump:

Forum Rules:
You cannot post new threads
You cannot post replies
You cannot post attachments
You can edit your posts
HTML is Off
myCode is On
Smilies are On
[img] Code is On