What happened to the Messenger Plus! forums on msghelp.net?
Shoutbox » MsgHelp Archive » Messenger Plus! for Live Messenger » WLM Plus! Help » Make a Button Work in Messenger Live

Make a Button Work in Messenger Live
Author: Message:
shakeebgenii
New Member
*


Posts: 5
Joined: Jul 2010
O.P. Make a Button Work in Messenger Live
Hi Guys,

Sorry for the bad english. I need urgent help on this.

I have add the button in msgsres.dll using ResHacker and it is perfectly showing in the Messenger Main window. Here is the code for the button

code:
<button class="HIGToolbarButton" padding=rcrect(20136) layout=BorderLayout() id=atom(gamedsdlg) cmdid="40371" AccRole="44" AccDefAction=rcstr(20500) Tooltip=true active=7 accname="Game Dialog" accdesc="Game Dashboard">
<ButtonIcon class="HIGToolbarIcon" content=rcimg("msgr",1491) ContentAlign=middlecenter padding=rcrect(20140)/>
<element layoutpos=right ContentAlign=middlecenter layout=FillLayout()>
<ButtonText Id=atom(gamedsdlgbtntxt) class="HIGToolbarText" content="" FontSize=rcint(20958)pt ContentAlign=middlecenter padding=rcrect(20141) Shortcut=1/>
</element>
</button>

The Proxy DLL and hooked functions are working fine (Thanks Sunheart for this he send me the code).

The other button named : "Change conact list layout"

If I intercept it with its cmdid="40370" I am getting the MessageBox but when I try to intercept mine cmdid="40371" I am not getting the MessageBox here is the code for hooking.

code:
LRESULT CALLBACK MyHookProc(int nCode,WPARAM wParam,LPARAM lParam)
{
        MSG *pMsg=(MSG *)lParam;
           
        if(pMsg->message == WM_COMMAND ) //
        {
                //if(pMsg->wParam ==44344)  //you should use your command ID
                if(pMsg->wParam == 40370)
                {
                        //here you can do anything
                        MessageBox(NULL, L"I am just trying my wedding dress", L"MyCommand", NULL);
                        //pMsg->message=WM_NULL;
                }

                if(pMsg->wParam == 40371)
                {
                        //here you can do anything
                        MessageBox(NULL, L"I am just trying my wedding dress", L"MyCommand", NULL);
                        //pMsg->message=WM_NULL;
                }
        }
               
        return CallNextHookEx(g_hHook, nCode, wParam, lParam );
}


Where I am doing Wrong.
07-01-2010 06:44 PM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
djdannyp
Elite Member
*****

Avatar
Danny <3 Sarah

Posts: 3546
Reputation: 31
37 / Male / Flag
Joined: Mar 2006
RE: Make a Button Work in Messenger Live
If you use skinning to change the function of the button it will be a LOT more straightforward and won't require anything illegal (like ResHacking msgsres.dll) and won't require nearly as much code.

What are you trying to get the button to do?
[Image: 1ftt0hpk-signature.png]
AutoStatus Script || Facebook Status Script
5236 days, 8 hours, 42 minutes, 55 seconds ago
07-01-2010 06:57 PM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
shakeebgenii
New Member
*


Posts: 5
Joined: Jul 2010
O.P. RE: Make a Button Work in Messenger Live
I have the task from my boss to make a button which is not dependent on Messenger Plus.

OnClick of the button I have to open a dialog in which I have to open a url.

Thanks
07-01-2010 07:01 PM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
djdannyp
Elite Member
*****

Avatar
Danny <3 Sarah

Posts: 3546
Reputation: 31
37 / Male / Flag
Joined: Mar 2006
RE: Make a Button Work in Messenger Live
Surely using the 'Favourite's Bar' in the web browser is a much better way of accomplishing this, by just adding it as a favourite?

Or if they want it to be done exclusively in Messenger (which is a bit backwards, but still...) perhaps using Messenger Plus! Live's QuickText feature, creating a short string such as "(link)" which will automatically paste the text of the [I'm guessing] long link into the conversation window from where it can be clicked on?

There are FAR better ways to open a link than modifying Windows Live Messenger to add an extra button for it
[Image: 1ftt0hpk-signature.png]
AutoStatus Script || Facebook Status Script
5236 days, 8 hours, 42 minutes, 55 seconds ago
07-01-2010 07:56 PM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
shakeebgenii
New Member
*


Posts: 5
Joined: Jul 2010
O.P. RE: Make a Button Work in Messenger Live
I dont want to open a link in IE I want to open the link in a dialog which has the same skin like MSN like we do using MsgPlus.

But I have to do it without MsgPlus.

Thanks for your help.
07-01-2010 07:59 PM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
djdannyp
Elite Member
*****

Avatar
Danny <3 Sarah

Posts: 3546
Reputation: 31
37 / Male / Flag
Joined: Mar 2006
RE: Make a Button Work in Messenger Live
What do you mean a link that has the same skin as MSN?

There isn't a web browser built into Windows Live Messenger, so you won't be able to open URLs in it
[Image: 1ftt0hpk-signature.png]
AutoStatus Script || Facebook Status Script
5236 days, 8 hours, 42 minutes, 55 seconds ago
07-01-2010 08:25 PM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
shakeebgenii
New Member
*


Posts: 5
Joined: Jul 2010
O.P. RE: Make a Button Work in Messenger Live
I mean a window like Messenger Plus open for its Window.

And Like the browser functionality MsgPlus is Providing.

Thanks
07-01-2010 08:29 PM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
blessedguy
Skinning Contest Winner
*****


Posts: 1762
Reputation: 25
31 / Male / Flag
Joined: Jan 2008
RE: Make a Button Work in Messenger Live
quote:
Originally posted by djdannyp
here isn't a web browser built into Windows Live Messenger, so you won't be able to open URLs in it
What about Windows Live Today and those rare times a new window opens telling about some WLMessenger feature?
[Image: Empty.png]
07-01-2010 08:33 PM
Profile PM Web Find Quote Report
shakeebgenii
New Member
*


Posts: 5
Joined: Jul 2010
O.P. RE: Make a Button Work in Messenger Live
please help me to get it done.
07-01-2010 08:37 PM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
djdannyp
Elite Member
*****

Avatar
Danny <3 Sarah

Posts: 3546
Reputation: 31
37 / Male / Flag
Joined: Mar 2006
RE: Make a Button Work in Messenger Live
quote:
Originally posted by shakeebgenii
I mean a window like Messenger Plus open for its Window.

And Like the browser functionality MsgPlus is Providing.

Thanks


Messenger Plus! Live doesn't natively offer a browsing facility (there is a script that creates a web browser, but you need Messenger Plus! Live for it....and might as well just use a web browser).  You cannot open URLs in any windows that Messenger provides.

quote:
Originally posted by blessedguy
quote:
Originally posted by djdannyp
here isn't a web browser built into Windows Live Messenger, so you won't be able to open URLs in it
What about Windows Live Today and those rare times a new window opens telling about some WLMessenger feature?

You can't browse from them though, you can't input a URL into them.

Why is this feature not using a web browser?  What's the problem with using a web browser to open a URL instead, seeing as that's what they're intended for?
[Image: 1ftt0hpk-signature.png]
AutoStatus Script || Facebook Status Script
5236 days, 8 hours, 42 minutes, 55 seconds ago
07-01-2010 09:32 PM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
« Next Oldest Return to Top Next Newest »


Threaded Mode | Linear Mode
View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe | Add to Favorites
Rate This Thread:

Forum Jump:

Forum Rules:
You cannot post new threads
You cannot post replies
You cannot post attachments
You can edit your posts
HTML is Off
myCode is On
Smilies are On
[img] Code is On