What happened to the Messenger Plus! forums on msghelp.net?
Shoutbox » MsgHelp Archive » General » General Chit Chat » What is Your Phone Codes?

Pages: (2): « First [ 1 ] 2 » Last »
What is Your Phone Codes?
Author: Message:
Wii
Junior Member
**

WiiBox

Posts: 24
– / Male / Flag
Joined: Jan 2009
O.P. What is Your Phone Codes?
Hello,

We are creating Messenger Bot! Live Application for Windows Live Messenger and we provide SMS Notification for our users. (Like: "jjj@sss.com want to talk with you...." If you go away from computer MessBot send this message to you.)

So, We add several PhoneCodes for sending SMS but we do not know what is other Country's code.

For Example:

In Turkey "Avea and Vodafone"  supported operators. So, Avea and Vodefone provide this codes "506, 505, 555, 556 etc..."

[Country Code] [Operator Code] [Phone Digits]

Example: +90 506 1234567

If you provide your operator code, l will add this to our program. And users select "Operator Code" from list and enter their numbers. (O course users must be select their country for operator code)

Thank you.

Example SS:
here

This post was edited on 01-14-2009 at 10:32 AM by Wii.
01-14-2009 10:28 AM
Profile PM Find Quote Report
Vilkku
Veteran Member
*****

Avatar

Posts: 1411
Reputation: 27
31 / Male / Flag
Joined: Mar 2003
RE: What is Your Phone Codes?
Be aware that not all countries have similar phone numbering systems. For example in Finland we just have the country code followed by the phone number without the leading number in the phone number. Wouldn't it just be easier if the user would be able to type in the area code himself?
[Image: signature.php]
01-14-2009 01:50 PM
Profile E-Mail PM Web Find Quote Report
Wii
Junior Member
**

WiiBox

Posts: 24
– / Male / Flag
Joined: Jan 2009
O.P. RE: RE: What is Your Phone Codes?
quote:
Originally posted by Vilkku
Be aware that not all countries have similar phone numbering systems. For example in Finland we just have the country code followed by the phone number without the leading number in the phone number. Wouldn't it just be easier if the user would be able to type in the area code himself?


We will remove all select functions. All users allowed to write their phone numbers.

Thank you for your warning.
01-14-2009 03:32 PM
Profile PM Find Quote Report
haydos
Veteran Member
*****

dirty dirty house music

Posts: 1026
Reputation: 49
– / Male / Flag
Joined: Dec 2004
RE: What is Your Phone Codes?
Australia:

Phone number: 04xx xxx xxx
With country code: +614x xxx xxx
quote:
Originally posted by WDZ
don't be lazy
[Image: gayspam.gif]

01-14-2009 06:57 PM
Profile PM Find Quote Report
Stigmata
Veteran Member
*****



Posts: 3520
Reputation: 45
16 / Other / Flag
Joined: Jul 2003
RE: What is Your Phone Codes?
Uk

07

+44
01-14-2009 07:07 PM
Profile PM Web Find Quote Report
Wii
Junior Member
**

WiiBox

Posts: 24
– / Male / Flag
Joined: Jan 2009
O.P. RE: RE: What is Your Phone Codes?
quote:
Originally posted by haydos
Australia:

Phone number: 04xx xxx xxx
With country code: +614x xxx xxx

Thank you. Australia added.

(Fully Supported countries: Turkey, Australia, USA, Finland, England and Japan.)
01-14-2009 07:09 PM
Profile PM Find Quote Report
Menthix
forum admin
*******

Avatar

Posts: 5534
Reputation: 102
35 / Male / Flag
Joined: Mar 2002
RE: What is Your Phone Codes?
Netherlands:
Country Code: +31
All mobile phone numbers start with: (0)6
After that there are 8 digits for the number.

Operators own ranges within those 8 digits, but I don't know if there is a full list of them, they probably change all the time too. What if a new phone providers comes along or anything else changes, besides the fact it's almost impossible to keep up to date about these changes worldwide, you don't really want to be updating your app every time.

I'd stick just with a dropdown for couties (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_country_calling_codes) and let the user type the rest.


This post was edited on 01-14-2009 at 07:23 PM by Menthix.
Finish the problem
Menthix.net | Contact Me
01-14-2009 07:22 PM
Profile E-Mail PM Web Find Quote Report
Wii
Junior Member
**

WiiBox

Posts: 24
– / Male / Flag
Joined: Jan 2009
O.P. RE: RE: What is Your Phone Codes?
quote:
Originally posted by MenthiX
Netherlands:
Country Code: +31
All mobile phone numbers start with: (0)6
After that there are 8 digits for the number.

Operators own ranges within those 8 digits, but I don't know if there is a full list of them, they probably change all the time too. What if a new phone providers comes along or anything else changes, besides the fact it's almost impossible to keep up to date about these changes worldwide, you don't really want to be updating your app every time.

I'd stick just with a dropdown for couties (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_country_calling_codes) and let the user type the rest.



Nice. :o) Thank you for your advice too. ;)(Y)

I will add combobox for country codes. This is most flexible way for app. Because we will block some countries :D
01-14-2009 07:43 PM
Profile PM Find Quote Report
roflmao456
Skinning Contest Winner
****

Avatar

Posts: 955
Reputation: 24
25 / Male / Flag
Joined: Nov 2006
Status: Away
RE: What is Your Phone Codes?
i think Canada: +1xxx xxx xxxx
[quote]
Ultimatess6
: What a noob mod
01-14-2009 09:42 PM
Profile PM Web Find Quote Report
prashker
Veteran Member
*****


Posts: 5107
Reputation: 104
– / Male / –
Joined: Mar 2005
Status: Away
RE: What is Your Phone Codes?
quote:
Originally posted by roflmao456
i think Canada: +1xxx xxx xxxx
Along with the United States :p
01-14-2009 09:49 PM
Profile PM Find Quote Report
Pages: (2): « First [ 1 ] 2 » Last »
« Next Oldest Return to Top Next Newest »


Threaded Mode | Linear Mode
View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe | Add to Favorites
Rate This Thread:

Forum Jump:

Forum Rules:
You cannot post new threads
You cannot post replies
You cannot post attachments
You can edit your posts
HTML is Off
myCode is On
Smilies are On
[img] Code is On