What happened to the Messenger Plus! forums on msghelp.net?
Shoutbox » MsgHelp Archive » Messenger Plus! for Live Messenger » Skinning » Button?

Pages: (2): « First [ 1 ] 2 » Last »
Button?
Author: Message:
Sao
Junior Member
**

Avatar
Sao Martique

Posts: 24
26 / Male / Flag
Joined: Jan 2008
O.P. Button?
Does anyone know if it is possible to make a button which, when pressed, links to a web address?

Please help if anyone knows,

Thanks
02-27-2008 05:44 PM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
warmth
Veteran Member
*****

Avatar
Electronic Engineer

Posts: 1730
Reputation: 26
34 / Male / Flag
Joined: Jul 2003
RE: Button?
can you please tell us... where do you wanna appear that button link???
@warmth - Beta Testing a life!
Official Nokia (former Ovi) Suite Beta Tester | Nokia Beta Labs Contributor of the month (June, 2011)
02-27-2008 06:01 PM
Profile PM Web Find Quote Report
Sao
Junior Member
**

Avatar
Sao Martique

Posts: 24
26 / Male / Flag
Joined: Jan 2008
O.P. RE: Button?
Sorry, I should have been more specific.

I would like to make a button on the logon window where the windows logo normally is.

02-27-2008 08:34 PM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
Basilis
Veteran Member
*****

Avatar
Olympiacos CFP

Posts: 1366
Reputation: 46
26 / Male / Flag
Joined: Dec 2007
RE: Button?
I think nunoperalta has done it in his beach messenger but I am not sure. You could contact him.
[Image: logo1nu1.png]
02-27-2008 08:38 PM
Profile PM Find Quote Report
warmth
Veteran Member
*****

Avatar
Electronic Engineer

Posts: 1730
Reputation: 26
34 / Male / Flag
Joined: Jul 2003
RE: Button?
what nuno did... is not a button itself... is just a hyperlink next to a little image...

and for that just search for this in 947 definition file:
code:
<urlelem Class="CommonLink" contentalign=middleleft|endellipsis id=atom(idForgotPasswordLink) cmdid=737/>
then add this string before if you want a hyperlink:
code:
<urlelem class="CommonLink" layout=borderlayout() url="YOUR_URL">
<Element Content="HYPERLINK_TEXT" class="CommonLink" />
</urlelem>
or this for an image button:
code:
<urlelem class="CommonLink" layout=borderlayout() url="YOUR_URL">
<Element layoutpos=left content=rcimg(ID_OF_YOUR_IMG) />
</urlelem>
(I putted layoutpos=left and that will be showing at left... but you can put wherever you want it...)

or this for a hyperlink next to an image (like nuno did):
code:
<urlelem class="CommonLink" layout=borderlayout() url="YOUR_URL">
<Element layoutpos=left content=rcimg(ID_OF_YOUR_IMG) />
<Element Content="HYPERLINK_TEXT" class="CommonLink" />
</urlelem>

IMPORTANT: you must replace the strings that are in capital letters with their respective contents!!!!

Note: you can do new class and add it to those links replacing the CommonLink string with it... and then you can play with the look of that hyperlink...

This post was edited on 02-27-2008 at 09:02 PM by warmth.
@warmth - Beta Testing a life!
Official Nokia (former Ovi) Suite Beta Tester | Nokia Beta Labs Contributor of the month (June, 2011)
02-27-2008 08:56 PM
Profile PM Web Find Quote Report
Sao
Junior Member
**

Avatar
Sao Martique

Posts: 24
26 / Male / Flag
Joined: Jan 2008
O.P. RE: Button?
Thanks for the help, Ill try that and see if it works
02-27-2008 09:18 PM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
warmth
Veteran Member
*****

Avatar
Electronic Engineer

Posts: 1730
Reputation: 26
34 / Male / Flag
Joined: Jul 2003
RE: Button?
quote:
Originally posted by Sao
Thanks for the help, Ill try that and see if it works
Your welcome mate ;)... if you do it well you will be enjoying it soon :P
@warmth - Beta Testing a life!
Official Nokia (former Ovi) Suite Beta Tester | Nokia Beta Labs Contributor of the month (June, 2011)
02-27-2008 11:28 PM
Profile PM Web Find Quote Report
Sao
Junior Member
**

Avatar
Sao Martique

Posts: 24
26 / Male / Flag
Joined: Jan 2008
O.P. RE: Button?
Yeh I got it working...now i just need to make the site lol

thanks alot!
03-01-2008 06:24 PM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
LuckyMe
Skinning Contest Winner
***

Avatar

Posts: 147
Reputation: 7
– / Male / Flag
Joined: Feb 2008
Status: Away
RE: Button?
Hi, i need to add a button in contact list toolbar that takes me to an URL, can someone give me some information on how to do this please?, Thanks

Edit:
Ok I ve managed to add the button to the Contact list toolbar, but it does not have that Mouseover or Pressed State, instead it shows just the icon (59123), the llink works fine, I dont know how to add those states to the button, this is what i have in my 947 Def

_________________________________________________

<urlelem class="CommonLink" Layout=flowlayout(0,2,0,2) Active=MouseandKeyboard|NoSyncFocus Padding=rect(5,4,5,4)

url="http://www.google.com.co">
<Element class="ToolbarIcon" content=rcimg(59123) />
</urlelem>

_________________________________________________

And of course the image 59123 i skininfo:

_________________________________________________

            <Picture Id="59123">
              <File>Images/googlelink.png</File>
              <Metadata>
                <Colorize>false</Colorize>
              </Metadata>
            </Picture>
_________________________________________________

I hope you understand what i want, thanks

This post was edited on 04-10-2008 at 07:00 PM by LuckyMe.
04-10-2008 04:28 PM
Profile E-Mail PM Find Quote Report
blessedguy
Skinning Contest Winner
*****

Avatar

Posts: 1762
Reputation: 25
26 / Male / Flag
Joined: Jan 2008
RE: Button?
ToolBar icons don't have hover and pressed states...
[Image: Empty.png]
04-10-2008 07:54 PM
Profile PM Web Find Quote Report
Pages: (2): « First [ 1 ] 2 » Last »
« Next Oldest Return to Top Next Newest »


Threaded Mode | Linear Mode
View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe | Add to Favorites
Rate This Thread:

Forum Jump:

Forum Rules:
You cannot post new threads
You cannot post replies
You cannot post attachments
You can edit your posts
HTML is Off
myCode is On
Smilies are On
[img] Code is On